Page content

Waarom goede voornemens mislukken..

Waarom goede voornemens mislukken..

Heb jij ook zo’n prachtig lijstje met voornemens gemaakt? Je weet wel, die zaken waar je gezonder en gelukkiger van wordt. En hoe staat het er mee? Lukt het je om je aan je voornemens te houden of zijn er al weer een aantal van het lijstje af en liggen ze te wachten tot je ze volgend jaar opnieuw voorneemt?

Goede voornemens worden met de beste bedoelingen gemaakt, je weet ergens wel dat ze goed voor je zijn. En toch lukt het je niet.

Hoe kan het dat je je niet aan je goede voornemens kunt houden?

Leer weer te vertrouwen op je innerlijk weten. Jonge kinderen weten nog prima aan te geven wat goed voor ze is. Ze vallen in slaap wanneer ze moe zijn, huilen wanneer ze honger hebben, spelen en leren als ze wakker zijn. Wij leren ze echter al snel hun eigen ritme en behoeften te verzaken zo maken ze bijvoorbeeld al vroeg kennis met verslavende suiker en dan leren ze dat dit lekkerder is. Denk aan de misleidende reclame van zogenaamd ‘gezonde koeken’. Kinderen kunnen ook niet al te lang stil zitten omdat bewegen gewoon veel beter is voor ons gestel. Wij zijn er op gebouwd de hele dag actief te zijn, zowel onze fysiek als onze hersenen werken beter als we (buiten) bewegen.

Ergens in jou is nog steeds een stem aanwezig die heel goed weet wat goed voor jou is. En niet alleen qua gezondheid. Dat Weten weet ook waar je gelukkig van wordt. Helaas wordt dat innerlijk Weten heel vaak overschaduwd door onze ratio. Dat heeft volledig de macht overgenomen en vertelt ons constant wat goed en fout is. Maar doet dat meestal niet vanuit vertrouwen maar vanuit angst, of vanuit de behoefte ergens bij te horen, of waardering te krijgen.

Ondertussen geeft jouw Weten op andere manieren aan dat het er is. Je kunt het voelen in je lichaam. Je kunt een knoop in je buik krijgen als je iets spannends moet doen, gespannen nek en schouders bij een te hoge werkdruk, niet kunnen slapen door te veel aan je hoofd te hebben. Last van je maag door slecht eten, een ongezonde huidskleur door te weinig buiten zijn etc. Al die signalen beginnen klein maar als je er niet op let kunnen ze zo maar groter worden.

Belachelijk!

Zo kan ik heel kwaad worden om reclame voor maagzuurremmers, dat is symptoombestrijding. Je kunt je beter afvragen hoe het komt dat je daar last van hebt. In de reclame zie je dat iemand een pilletje neemt en vervolgens verder kan eten aan een vette hap.

Hoe kun je weer leren luisteren naar je Weten?

Ik heb hiervoor maar 1 gouden tip: Doe de chackra meditatie! Je kunt hem hieronder gratis downloaden.

Door chackra meditatie gaat je levensenergie stromen

Goede voornemensAls jouw levensenergie overal vrij kan laten stromen voel jij je lekker in je vel en kun je veel beter luisteren naar wat wel en niet goed voor je is. Dan heb je geen zin meer in te vet of te zoet eten, dan drink je vanzelf met mate en ga je steeds meer verlangen naar gezond eten en lekker buiten bewegen. En….. doen waar je gelukkig van wordt. Je wordt je namelijk steeds bewuster van je innerlijk weten oftewel je intuïtie en dat is je beste raadgever. Jouw innerlijk weten weet als geen ander wat goed voor je is.

Geen voornemens meer nodig

Je lichaam geeft aan wat het van je wil, je leert weer te vertrouwen op je gevoel, je wordt je bewust van de signalen die je gegeven worden. Je wordt steeds zuiverder en je kunt beter luisteren naar je werkelijke behoeften. Het resultaat? Je hoeft helemaal geen goede voornemens meer te maken!

Natascha Beets
Het is mijn droom om ieder mens te laten stralen! Een betere wereld begint bij jezelf oprecht liefhebben! En als mensen zichzelf liefhebben…. dan zijn ze gelukkig en leveren ze een unieke bijdrage aan een beter bestaan.Akaru betekent licht helder en vrolijk. Zo sta ik zelf in het leven en daar wil ik graag een sprankje van doorgeven aan mijn medemens. Mensen weer laten voelen dat het leven ook leuk is. Dat het een keuze is hoe je met je tegenslagen omgaat en dat je niet altijd het slachtoffer hoeft te blijven van wat je overkomt. Geluk is een keuze en het is te trainen, je bent het waard!

Comment Section

0 reacties op “Waarom goede voornemens mislukken..

Plaats een reactie


*