Page content

Waar huist de ziel van de bevroren opa…??

Waar huist de ziel van de bevroren opa…??

Even iets heel anders… dit verhaal, op Radio1, zette me aan het denken over de ziel. Waar gaat deze heen als het lichaam blijft bestaan en wat als het lichaam weer tot leven zou komen? Waar blijft de ziel?

Bevroren opa in Nederland Colorado, USA

Afgelopen week hoorde ik dit bizarre verhaal van journalist Lex Boon: In de Rocky Mountains US ligt het dorpje Nederland en in dat dorpje staat een schuur met een bevroren opa in een vrieskist. De opa is van een Noor die jaren geleden naar de US was geëmigreerd. Het was zijn droom om een instituut op te richten waar mensen zich konden laten invriezen want het was zijn idee dat die mensen dan in de toekomst weer tot leven gewekt konden worden.

Toen zijn opa in Noorwegen overleed heeft hij zijn moeder overgehaald om het lichaam te verschepen zodat hij het in zijn schuur kon invriezen met de bedoeling om zijn opa te bewaren voor het nageslacht. Echter de Noor verbleef illegaal in de US en is teruggestuurd naar Noorwegen. Zijn bevroren opa bleef achter. Via internet heeft hij iemand uit een naburig dorp tegen betaling bereid gevonden om iedere week de kist bij te vullen met droogijs en zo gaat dat nu al een jaar of vijftien.

De bewoners van het dorp vonden het eerst heel raar maar vervolgens hebben de lokale ondernemers bedacht dat de meest beroemde inwoner van hun dorp een dode inwoner is en hebben er een festival omheen georganiseerd. Het dead man festival wat drie dagen duurt. Er zijn doodkistraces, lookalike contests en je kunt er grandpa whiskey drinken.

Waar is de ziel van deze opa?

Allemaal heel bijzonder maar nu vroeg ik me het volgende af. Ik geloof dat een lichaam een ziel heeft, een hoger zelf, een goddelijke vonk, een hoger bewustzijn, hoe je het maar wilt noemen. Naar mijn idee keert dat deel (ik noem het verder de ziel) terug naar de bron waar alles uit voortkomt en die een energie is van allesomvattende universele liefde en licht. Dat gebeurt als het lichaam overlijdt. Dat heb ik heel mooi mogen waarnemen bij het overlijden van mijn oma. Maar wat gebeurt er nou met de ziel van iemand die wordt bevroren met de intentie om weer tot leven gewekt te worden? Blijft deze ziel in de buurt van het lichaam ronddolen? Komt de ziel weer terug uit de Bron als het lichaam weer levend zou worden (mits dat al kan) of en dat lijkt me interessant, komt er een nieuwe ziel in het lichaam? Of wordt het een levend lichaam zonder ziel…? En wat voor iemand zou het dan worden of zijn? Nog steeds dezelfde maar zonder bezieling of wordt iemand dan echt heel anders? En hoe wordt iemand als hij een andere ziel krijgt? Of is een ziel universeel?

Nou ja ik denk niet dat ik hier uit kom maar het is leuk om over te filosoferen want wat als ingevroren mensen echt weer gaan leven. En wie weet dan nog hoe ze waren toen ze leefden, en weten ze dat zelf nog wel?

Wat denk jij?

Wil je meer weten over dit bizarre verhaal: Klik op deze link om het fragment op Radio1 te horen

 

Natascha Beets
Het is mijn droom om ieder mens te laten stralen! Een betere wereld begint bij jezelf oprecht liefhebben! En als mensen zichzelf liefhebben…. dan zijn ze gelukkig en leveren ze een unieke bijdrage aan een beter bestaan.Akaru betekent licht helder en vrolijk. Zo sta ik zelf in het leven en daar wil ik graag een sprankje van doorgeven aan mijn medemens. Mensen weer laten voelen dat het leven ook leuk is. Dat het een keuze is hoe je met je tegenslagen omgaat en dat je niet altijd het slachtoffer hoeft te blijven van wat je overkomt. Geluk is een keuze en het is te trainen, je bent het waard!

Comment Section

0 reacties op “Waar huist de ziel van de bevroren opa…??

Plaats een reactie


*