Page content

Positief het nieuwe jaar in!

Positief het nieuwe jaar in!

Aan het einde van het jaar blikken we graag even terug. De hoogte- en dieptepunten worden op tv breed uitgemeten en in de oudejaarsconference vervolgens nog eens lekker op de hak genomen. Het negatieve wordt ontdaan van de lading en je gaat opgeruimd en met een positief gevoel het nieuwe jaar in. Weg met oude ballast. Ik doe dat altijd letterlijk door kasten uit te mesten en lekker schoon te maken.

Op het werk komt het ook ieder jaar aan de orde. Je eindejaarsgesprek of functioneringsgesprek. Het jaar wordt doorgenomen. Hoe heb je gepresteerd, wat zijn de resultaten, hoe heb je jezelf ontwikkeld en waar kun je nog verbeteren? Je kent het wel….. En ook op deze manier wordt iets ouds afgesloten en kun je met nieuwe frisse energie het nieuwe verwelkomen.

Je bevrijden van oude energieNieuwjaar

Ook thuis of met vrienden kun je een ‘eindejaarsgesprek’ voeren en jezelf bevrijden van negatieve energie om fris en energiek aan het nieuwe jaar te beginnen.

Zo hadden mijn lief en ik afgelopen week bedacht het jaar door te nemen aan de hand van verschillende thema’s. Het is een pittige avond geworden waarin we heel openlijk onze diepe liefde en onze frustraties hebben gedeeld. Een gesprek waarin we zonder oordeel naar elkaar hebben geluisterd en hebben kunnen horen hoe de ander het jaar werkelijk beleefd heeft. Onze angsten en onze vreugde, de werksituatie en onze persoonlijke groei. Er vloeiden tranen, er werden kussen en mooie momenten gedeeld. Oud trauma wat dit jaar naar boven is gekomen werd besproken en doorvoeld. En hoe is dat voor de ander als je even genoeg hebt aan jezelf? Soms te veel en te heftig voor allebei.

Niet alles was even leuk om aan te horen en best wel even slikken. Dat heb je als twee mensen hun eigen groei en ontwikkeling doormaken. Echter door het te bespreken ruimen we onze energie op en kunnen we 2015 met een gerust gemoed afsluiten. Onze harten zijn open en ontvankelijk voor het nieuwe wat 2016 ons gaat brengen en we zijn ook dit jaar weer een stap dichter naar elkaar toe gegroeid en onze relatie is weer steviger geworden.

Thema’s

Toen ik een vriendin vertelde over ons ‘eindejaarsgesprek’ gesprek vroeg ze hoe we dat gedaan hadden, daarom deel ik het graag. De thema’s kunnen overlappen, zo kan gezondheid van invloed zijn op je relatie(s). Per thema kun je nog vragen stellen, wij hebben spontaan laten ontstaan wat er opkwam bij een thema. En er zijn natuurlijk legio andere manieren…

Spelregels:

 • Je laat de ander uitpraten
 • je luistert zonder oordeel (ja ook als het jou raakt)
 • je bent eerlijk.

Thema’s:

 • Overvloed In welke gebieden van jouw leven stroomt overvloed? Dat hoeft niet materieel te zijn, kan ook om veiligheid, je huis, vertrouwen etc. gaan. Als je het geld noemt is het te beperkend, overvoed reikt verder dan inkomen.
 • Gezondheid
 • Familie
 • Liefde
 • Persoonlijke groei
 • Werk /ondernemersschap
 • Vriendschappen/relaties

Vragen:

 • Hoe heb je het ervaren
 • Wat heb je geleerd
 • Wat was licht
 • Wat was zwaar

Bedenk dat ook een terugblik altijd een momentopname is, morgen kan alles anders zijn. Ons heeft het heel veel opgeleverd. Oude energie is opgeruimd, wij kunnen fris en vrolijk het nieuwe jaar in.

Ik wens je een mooie afsluiting van 2015 en een fantastisch en inspirerend begin van 2016! Veel geluk en gezondheid voor jou en jouw naasten!

 

 

 

Natascha Beets
Het is mijn droom om ieder mens te laten stralen! Een betere wereld begint bij jezelf oprecht liefhebben! En als mensen zichzelf liefhebben…. dan zijn ze gelukkig en leveren ze een unieke bijdrage aan een beter bestaan.Akaru betekent licht helder en vrolijk. Zo sta ik zelf in het leven en daar wil ik graag een sprankje van doorgeven aan mijn medemens. Mensen weer laten voelen dat het leven ook leuk is. Dat het een keuze is hoe je met je tegenslagen omgaat en dat je niet altijd het slachtoffer hoeft te blijven van wat je overkomt. Geluk is een keuze en het is te trainen, je bent het waard!

Comment Section

0 reacties op “Positief het nieuwe jaar in!

Plaats een reactie


*