Page content

Intuïtie en goud op de Olympische Spelen…

Intuïtie en goud op de Olympische Spelen…

Wat is intuïtie en hoe kan je daarop vertrouwen? Vragen die ik regelmatig voorgelegd krijg. Ik probeer dan zo goed mogelijk uit te leggen dat ik werk op energieniveau met de psychologie  van de chackra’s. Dan wordt het ineens moeilijk want de meeste mensen zijn zich hier niet bewust van.

Tenminste dat denkt men….. want in de sport worden termen gebruikt die hier direct mee te maken hebben. Energie, flow, plezier, inspiratie, ontspanning, vreugde en zelfexpressie, denk maar aan de volgende voorbeelden:

Tijdens de olympische spelen schaatste Irene Wüst in een flow op weg naar goud, de perfecte race. De Finnen speelden als team met plezier terwijl ze bij het ijshockey wonnen van de Russen. Terwijl het Russische team onder grote druk stond om in eigen land te presteren. Jorrit Bergsma reed de eerste 5 kilometer van de 10 waarop hij goud won, naar eigen zeggen ontspannen en heeft de race benaderd als iedere andere wedstrijd. Zo haalde hij een de druk van zijn schouders. Sven Kramer daarentegen stond als favoriet onder druk en in de schijnwerpers. En in de kur van de Russische kunstrijdster Sotnikova spatte de levensvreugde bijna van het ijs af. Ze werd één met de muziek en niet de prestatie telde maar haar zelfexpressie in dat moment. Al haar oneindige oefening, de muziek, haar lichaam, haar energie, haar pijn en haar geduld kwamen samen in een fantastische vier minuten. Ze straalde en het publiek reageerde enthousiast. Zelfs op tv was het voelbaar.

Dus als het om goud gaat in de sport, weet iedereen wat flow, inspiratie, plezier, ontspanning en zelfexpressie betekenen. Nou zo werkt het ook bij jou. Hoe meer je jezelf onder druk zet, ik moet presteren, of hoe meer een overtuiging je dwars zit, ik kan geen carrière maken want ik ben een vrouw, hoe minder je jezelf waard vindt, dat is niet voor mij weggelegd, hoe meer dit ook waar zal worden in je leven. Je raakt van jezelf verwijderd door deze angsten en overtuigingen. Hoe congruenter je leeft, dat wil zeggen dicht bij de kwaliteiten en talenten die je van nature hebt, hoe makkelijker je leven zal zijn. Je trekt overvloed aan, je presteert met plezier, je hebt regelmatig momenten van flow.

Dus leef als een topsporter en ga er voor! En ja oefening en discipline zijn net zo hard nodig als ontspanning en plezier. Je bereikt dingen door te leren en te oefenen en dat kan je opbrengen als je die dingen doet waar je plezier in hebt. Maar zeker ook door los te laten en te vertrouwen. Vertrouw op je intuïtie en doe wat goed voelt voor jou, dan zijn die oefenuren geen probleem en gaat hard werken vanzelf. En dat is echt niet alleen weggelegd voor topsporters….!

 

 

Natascha Beets
Het is mijn droom om ieder mens te laten stralen! Een betere wereld begint bij jezelf oprecht liefhebben! En als mensen zichzelf liefhebben…. dan zijn ze gelukkig en leveren ze een unieke bijdrage aan een beter bestaan.Akaru betekent licht helder en vrolijk. Zo sta ik zelf in het leven en daar wil ik graag een sprankje van doorgeven aan mijn medemens. Mensen weer laten voelen dat het leven ook leuk is. Dat het een keuze is hoe je met je tegenslagen omgaat en dat je niet altijd het slachtoffer hoeft te blijven van wat je overkomt. Geluk is een keuze en het is te trainen, je bent het waard!

Comment Section

0 reacties op “Intuïtie en goud op de Olympische Spelen…

Plaats een reactie


*