Page content

Ik voel me zo moe! Wat veel mensen niet weten….6 tips!

Ik voel me zo moe! Wat veel mensen niet weten….6 tips!

Mensen om me heen verzuchten dat ze moe zijn en ik voel het bij mezelf. Ik ben altijd moe aan het eind van het jaar. Het liefst wil ik dan lekker binnen zitten, veel slapen, beetje knutselen, mediteren en vooral niet te veel hoeven. Vaak wordt dat toegeschreven aan de donkere dagen voor kerst. De zon schijnt niet, mensen zijn minder buiten en moeten in het donker naar hun werk en komen in het donker thuis. Daardoor minder zon, minder buitenlucht en ook minder beweging. De korte dagen spelen zeker een rol, je voelt je nu eenmaal lekkerder als de zon schijnt en je bent dan ook actiever wat weer helpt om je nog lekkerder te voelen.

In deze donkere tijd van het jaar is ook het voedingspatroon meestal wat ongezonder, men eet meer suiker, er wordt meer alcohol gedronken en veel mensen eten wat zwaarder en wat vetter. Daar voel je je over het algemeen niet fitter van.

Wat veel mensen niet weten
En er is nog iets aan de hand. Wat veel mensen niet weten is dat je energetisch aan het opruimen bent. Vanaf half november/ eind november ga je onbewust het hele jaar energetisch ‘herkauwen’. Een cliënt van mij doet dat heel bewust, ze houdt een dagboekje bij en kijkt in december alle maanden door om te kijken wat goed ging en wat ze liever achter wil laten. Ze kijkt naar zichzelf, naar haar relaties en de manier waarop ze haar inkomen verdient. Zij ‘herkauwt’ dus heel bewust, het helpt haar zaken op een rijtje te zetten en haar koers te bepalen voor het nieuwe jaar. Niet iedereen houdt een dagboek bij maar in de meeste levens gebeurt ieder jaar genoeg om even pas op de plaats te mogen maken. En dat is ook nodig, even achterom kijken. Het is net alsof je aan een soort opruimactie begint, alsof je een grote kast opentrekt waarvan de inhoud nodig gesorteerd moet worden. Rommel mag weg, twijfelgevallen op een hoop en met datgene wat overblijft richt je de kast opnieuw in zodat er ruimte ontstaat. En dat kost energie of je dat nu bewust of onbewust doet. Het is dus heerlijk om even pas op de plaats te maken, gewoon is even niets te doen, even overdenken hoe jouw jaar er uit zag. Wat wil je achterlaten, wat wil je meenemen?

Hoe kom je minder moe de feestdagen door?

  • Blijf bewegen, liefst in de buitenlucht.
  • Eet gezond, let op dat je niet al te veel suiker en vet naar binnen krijgt. Eet lekker veel verse groente en fruit.
  • Drink en geniet met mate, je hebt al heel veel te verwerken dus als je ook nog afvalstoffen moet afbreken is dat extra vermoeiend
  • Neem tijd voor jezelf, dagje sauna, kerstkaarten schrijven, iets knutselen, goed boek lezen.
  • Ruim op! Neem ook letterlijk een kast onder handen en maak ruimte!
  • Slaap! Je hebt echt meer slaap nodig in deze tijd, dus ga lekker een uurtje eerder naar bed.

Als je deze tips volgt weet ik zeker dat je veel fitter aan het nieuwe jaar begint. Ik wens je een mooie tijd.

Lees ook de tips voor nog gelukkigere kerstdagen!

Natascha Beets
Het is mijn droom om ieder mens te laten stralen! Een betere wereld begint bij jezelf oprecht liefhebben! En als mensen zichzelf liefhebben…. dan zijn ze gelukkig en leveren ze een unieke bijdrage aan een beter bestaan.Akaru betekent licht helder en vrolijk. Zo sta ik zelf in het leven en daar wil ik graag een sprankje van doorgeven aan mijn medemens. Mensen weer laten voelen dat het leven ook leuk is. Dat het een keuze is hoe je met je tegenslagen omgaat en dat je niet altijd het slachtoffer hoeft te blijven van wat je overkomt. Geluk is een keuze en het is te trainen, je bent het waard!

Comment Section

0 reacties op “Ik voel me zo moe! Wat veel mensen niet weten….6 tips!

Plaats een reactie


*