Page content

Piekeren, somberheid, zorgelijk? Bevrijd je draak!

Piekeren, somberheid, zorgelijk? Bevrijd je draak!

Draken zijn natuurlijk super gaaf maar wat bedoel ik nou eigenlijk als ik het heb over het bevrijden van je draak, oftewel je creatiekracht? Als mensen de strijd aan gaan met hun schaduwkanten worden ze moe, raken geïrriteerd, zijn ontevreden, voelen zich niet echt gelukkig, gaan piekeren etc. Lees in deze blogserie hoe het zit met draken. Het begon met dit verhaal de symbolische uitleg van St. Joris en de draak opende mij de ogen voor de kracht van dit wezen. Dit is precies wat ik in mijn praktijk en natuurlijk ook bij mezelf, tegen kom.

St. Joris en de draak.
Er was eens… een stad aan een meer. De inwoners van de stad werden geteisterd door een monster wat mensen en dieren opvrat. Vele mannen waren al tegen deze draak ten strijde getrokken en hadden een wisse dood gevonden. Nu merkten de stadsbewoners dat als ze iedere week een dier offerden zij met rust gelaten werden. Op een gegeven moment waren echter alle dieren op en vroegen de bewoners de koning om bescherming. Na lang wikken en wegen stelde de koning voor dat door loting steeds een zoon of dochter geofferd moet worden.

Op een dag is zijn dochter, de prinses aan de beurt. Zij kleed zich mooi aan en loopt de poort uit haar dood tegemoet. Als zij staat te wachten op de draak komt daar toevallig St. Joris op zijn witte paard aanrijden. Hij vraagt haar wat ze daar doet en de prinses vertelt het hele verhaal waarop St. Joris natuurlijk besluit deze schone jonkvrouw te redden. De draak komt het meer uit en na een hevige strijd doodt St. Joris de draak en leeft iedereen nog lang en gelukkig……… Denk je….. Er is echter een andere versie van het verhaal waarin St. Joris de draak zo weet te verwonden dat hij zich gewonnen geeft. Daarop vraagt St. Joris de prinses haar angst te overwinnen en de draak te omgorden met haar gouden gordel waarna de draak haar als een mak hondje volgt…

Symboliek
In de eerste versie staat de draak voor het pre Christelijke heidendom wat bestreden moet worden. St. Joris, de dienaar van God overwint natuurlijk en doodt de draak. In de uitgebreidere versie symboliseert het witte paard van St. Joris het gereinigde hogere denken. De prinses staat symbool voor de zuivere ziel en St. Joris representeert het hogere bewustzijn of het hogere zelf. De gouden gordel van de prinses staat voor liefde. En de draak? Deze staat voor de onderdrukte schaduwkanten van het ego, egoïsme, hebzucht en de angst voor verlies die ons leven bedwelmt. Hij wil ontwikkeling onmogelijk maken en ons kluisteren aan materie, de draak wil de schat bewaren, jouw grootste licht mag niet gezien worden. Hij staat voor het onzuivere deel van het ego wat vanuit emotie (angst) handelt. Alles wat we niet in de ogen kijken houdt ons in zijn macht.

Liefde overwint angstHoera je draak is geen monster!
De draak kan dus een monster zijn, de onderdrukte demonen van dat wat we niet onder ogen willen zien. Hoe harder we het weg drukken hoe meer het zich wil laten gelden. Echter als de draak door het hogere zelf wordt getemd en door liefde, de gouden gordel, wordt omarmd kan hij al zijn drakenkracht inzetten ten dienste van de zuivere ziel! Want al is hij getemd, hij is nog steeds een machtig magisch wezen! De ziel gaat een verbinding aan met het ego, angst smelt in liefde, belemmerende overtuigingen zijn losgelaten, je kunt vrij leven. Als de draak getemd is kun je een immense creatiekracht inzetten om jouw zielsverlangen waar te maken. Heerlijk toch? Waar wacht je nog op?

Volgende keer vertel ik je meer over licht en schaduw.

Natascha Beets
Het is mijn droom om ieder mens te laten stralen! Een betere wereld begint bij jezelf oprecht liefhebben! En als mensen zichzelf liefhebben…. dan zijn ze gelukkig en leveren ze een unieke bijdrage aan een beter bestaan.Akaru betekent licht helder en vrolijk. Zo sta ik zelf in het leven en daar wil ik graag een sprankje van doorgeven aan mijn medemens. Mensen weer laten voelen dat het leven ook leuk is. Dat het een keuze is hoe je met je tegenslagen omgaat en dat je niet altijd het slachtoffer hoeft te blijven van wat je overkomt. Geluk is een keuze en het is te trainen, je bent het waard!

Comment Section

1 reactie op “Piekeren, somberheid, zorgelijk? Bevrijd je draak!


Door Margreet Tigchelhoff op 23 december 2017

Waar zit nog meer zo’n praktijk.

Plaats een reactie


*