Page content

6 tips voor een super gelukkige kerst!

6 tips voor een super gelukkige kerst!

Laats kwam ik een cursus tegen hoe je issues met je vader en of moeder op kunt lossen zodat de kerst dit jaar wel gezellig wordt. Lijkt me een fantastische cursus! En het bevestigt mijn donkere vermoeden, het is niet overal even gezellig met kerst. Daarom 6 tips, met knipoog, voor een geweldige kerst. Heb je het altijd reuze naar je zin met de feestdagen?
Lees vooral niet verder….

  1. Kijk geen tv!
  2. Maak afspraken met je familie
  3. Regel het!
  4. Verzin een geluksstrategie
  5. Maak het jezelf makkelijk
  6. Think positive

Kijk geen tv!

Reclames laten ons families en vriendengroepen zien in gezellige huizen met mooie kerstbomen, veel cadeaus en rijk gevulde tafels. Iedereen heeft het naar zijn zin en is vrolijk. Lieve mensen, reclame is misleiding! Het is bij heel veel mensen helemaal niet zo gezellig. Hou je in deze tijd van het jaar verre van ALLE media.

Maak afspraken met je familie

Je vrienden kies je, je familie krijg je en je moet maar net mazzel hebben dat het met iedereen klikt. Spreek af om iets te gaan doen, een wandeling, een gezelschapsspel, iets maken. Als je wat te doen hebt vliegt de tijd voorbij. Je kunt ook afspreken dat je om het jaar komt en niet ieder jaar. Dan kan je de ene kerst iets leuks doen en de andere kerst voelt het veel minder als een verplichting.

Regel het!

Psychische anorexia; De overtuiging dat we die ene goede vriend(in) niet kunnen bellen want die heeft het al zo druk. We willen de ander niet ‘lastig vallen’. En met kerst bel je al helemaal niet, laat staan dat je iemand uitnodigt. Onderneem actie! Nodig vrienden uit, kijk of die buurman van verderop iets te doen heeft, doe vrijwilligerswerk etc. Verzin iets, wees creatief en vraag gerust mensen bij je thuis ook als je ze niet zo goed kent. Mijn leukste kerst was die waarop we met drie vriendinnen alle vrijgezellen hebben uitgenodigd die we kenden. Die kerst was legendarisch!

Verzin een geluksstrategie

Mocht het niet lukken om mensen uit te nodigen of, nog beter, uitgenodigd te worden maak het dan super leuk voor jezelf (of jullie samen). Luister muziek, lees leuke boeken, brei kerstballen, ga lang in bad, kook iets lekkers etc. En mocht je een sip moment hebben zet een komische film op en je stemming is zo omgeslagen. Back up: Laat een goede vriend(in) weten dat je alleen zit en vraag hem/haar of je mag bellen als je het even moeilijk hebt. En hoor dan aan hoe erg het is om verplicht gezellig te doen, wedden dat jij een leukere kerst hebt?? 😉

Maak het jezelf makkelijk

Hou het simpel! Je kunt natuurlijk alles zelf doen voor het kerstdiner maar er zijn mooie kant en klaar producten die je kunt gebruiken. Mix deze met eigen creativiteit voor een fantastisch resultaat. En… delegeer. Waarom zou je alles alleen doen? Laat je partner boodschappen doen, je zwager een lekker soepje meenemen en je moeder het dessert. Dan hoef je niet zo veel te doen en kun je zelf ook genieten. Enneh… een eenvoudig menu is ook prima!

Think positive

Geen ‘gesomber’, maak er het beste van, het zijn maar twee dagen. Geniet, bied een helpende hand, deel een Gelukkige kerstvriendelijk woord, doe je mooiste kleding aan en stel jezelf op als het zonnetje in huis!

Wat doe ik? Ik ga lekker uit eten met vrienden en naar de Haarlemse Scrooge!

Ik wens je hele gelukkige kerstdagen!

Heb jij nog leuke, goede, gezellige tips om de kerstdagen nog leuker te maken? Laat ze achter onder dit blog, dan hebben anderen er ook wat aan. Ik ben benieuwd.

Natascha Beets
Het is mijn droom om ieder mens te laten stralen! Een betere wereld begint bij jezelf oprecht liefhebben! En als mensen zichzelf liefhebben…. dan zijn ze gelukkig en leveren ze een unieke bijdrage aan een beter bestaan.Akaru betekent licht helder en vrolijk. Zo sta ik zelf in het leven en daar wil ik graag een sprankje van doorgeven aan mijn medemens. Mensen weer laten voelen dat het leven ook leuk is. Dat het een keuze is hoe je met je tegenslagen omgaat en dat je niet altijd het slachtoffer hoeft te blijven van wat je overkomt. Geluk is een keuze en het is te trainen, je bent het waard!

Comment Section

0 reacties op “6 tips voor een super gelukkige kerst!

Plaats een reactie


*